SARABANDE

Dameskoor 50+

Over ons

De dans

De Sarabande is van origine een dans, die zijn oorsprong heeft in Zuid-Amerika (genoemd worden Guatemala en Mexico) en die via Spanje terecht is gekomen in Europa. Aanvankelijk verboden vanwege zijn zogenaamde erotische kant, werd de sarabande later populair aan de Spaanse en de Franse hoven.

En wij

Op 13 januari 1935 werd ons koor opgericht als onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen. 70 Jaar later ging het koor zelfstandig verder onder de naam Sarabande: wij zijn een stel Sara’s met een sterke band.

Een lied vertelt een verhaal

Onze begeleidster Svetlana Terpougova is ambitieus. Ze zegt:

Mijn doel is dynamiek aanbrengen. Muziek zonder lijn is koud, is eigenlijk geen muziek. Je moet kleur aanbrengen, fraseren, toewerken naar een hoogtepunt – culminatie noemen we dat.

Een lied vertelt een verhaal. Het koor zingt de episodes van dat verhaal.
Voor de pauze doe ik de moeilijke en nieuwe stukken, dan heeft iedereen kracht genoeg. Na de pauze zingen we meer voor de lol, dan herhalen we stukken.

Repertoire

o.a.
A distant shore
Fly me to the moon
Lord I stretch my hand
Sunrise, sunset
Komm holder lenz
Hallelujah (Cohen)
Plaisir d’amou

 

Murmur of the bush
Bajuschki baju
You raise me up
Slavenkoor 
Lord, I stretch my hands to you
Morning had broken
Luci care, luci belle
Fly me to the moon.
Siyahamba. 

Koorleden

Sopranen

 Mezzo-sopranen

Alten

Repetities

De repetities zijn op dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur in de grote zaal van het Buurtcentrum Stevenshof, Trix Terwindtstraat 4, 2331 GW Leiden.

Lidmaatschap

Bent u boven de 50, vrouw, en denkt u erover om lid te worden? Dan nodigen wij u graag uit om een keer mee te zingen. U hoeft geen noten te kunnen lezen, maar enige zangervaring is gewenst. Kom gerust een keer langs, dan proeft u gelijk de sfeer. De kosten van het lidmaatschap bedragen € 20,00 per maand. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.